Friday 30 December 2011

Uluslararası Havaalanlarında Merkeze Ulaşım

Sidney: Sidney Uluslararası Havaalanı
Taksi: Sidney havaalanından merkeze uzaklık yaklaşık 10 km ve havaalanındaki her terminal kendi taksi noktasına sahip. Taksiyle 30 dakikada şehir merkezinde olabilirsiniz, ihtiyacınıza göre ekstra bagaj taşıyabilen büyük araçlar, tekerlekli sandalye girişi, gruplar için maksi taksiler ve bebek koltuğu sunulan özelliklere sahip taksi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.
Metro: Airport Link isimli raylı sistemle havaalanından şehir merkezine 13 dakika¬da ulaşabilirsimiz. Bu sisteme, iç hatlar T2 ve dış hatlar Tl terminalinden ulaşabilirsiniz. Metro şehir merkezine gitmek için, çabuk ve hesaplı seçenekler arasında yer alıyor.Otobüs:Havaalanından şehre otobüsle gitmek isterseniz yaklaşık 40 - 45 dakikalık bir süreyi yolda geçirmeniz gerekiyor. Otobüs, Circular Quay, Wynyard, Town Hall ve Central Station (merkez istasyon) gibi şehrin önemli noktalarına hareket ediyor.


Amsterdam: Schipol Uluslararası Havaalanı

Taksi: 15 km uzaklıkta bulunan şehir merkezi, taksiyle yolculuk ederseniz yaklaşık 15 dakika sürecektir. Metro: Havaalanında bulunan istasyondan her 10-15 dakikada bir hareket eder ve şehir merkezine 20 dakikada ulaşmanızı sağlar. Havaalanından metroyla yolculuk etmek hem daha ucuz, hem de zaman açısından daha kısa olacaktır. Otobüs: Merkeze ve Amsterdam civarına 197 numaralı otobüs ile 30 dakikada ulaşmak mümkün. Birçok otelin sunduğu shuttle servisi havaalanından şehir içine ulaşım için hizmet veriyor ve 10 dakika gibi kısa bir sürede şehre gitmenizi sağlıyor.

Bangkok: Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı
Taksi: Şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan havaalanından, şehirde istediğiniz yere taksiyle uygun fiyata ve hızlı bir şekilde gidebilirsiniz. Gelen yolcu bölümündeki taksi durağından bir taksi seçerek uygun ve güvenilir bir tercih yapmış olursunuz. Yolculuk için otobanı tercih ederseniz geçiş ücreti eklenecektir.Metro: Havaalanından şehir merkezine hızlı bir şekilde gidebileceğiniz raylı ulaşım sistemini kullanmak için shuttle servislerini kullanabilirsiniz. Sabah 06.00'dan gece yansı 24.00e kadar raylı sistemle şehir içine ulaşabileceğiniz gibi, şehir içinde istediğiniz yere gitmek için de rahatlıkla kullanabilirsiniz. (Airport Rail Link - State Railway of Thailand)Otobüs: Airport Bus gişesi havaalanının 1. katında, 8. giriştedir. Havaalanının ekspres otobüs seferiyle, şehir içinde 12 önemli noktaya gidebilirsiniz; bu noktalardan, metro ve trenle seyahat edebilirsiniz. Otobüslerin; Skytrain duraklarında, büyük otellerde ve şehrin önemli yerlerinde duraklan bulunuyor.
uludag otelleri
ekonomik tatil otelleri
cesme otelleri

No comments:

Post a Comment