Wednesday 7 December 2011

Vakum Pompası Nedir ?

Vakum pompası, yalıtılmış bir bölmede gaz çıkarmak için kullanılır. Piyasada bulabilirsiniz pompaları üç tipi vardır. Pozitif deplasmanlı, tuzak ve momentum transferi bulabilirsiniz türleridir. Pozitif deplasmanlı gaz odasına girin ve kavite mühür sağlamak amacıyla belli bir mekanizması kullanır türüdür. Tuzak, herhangi bir devlet gaz yakalamak için kullanılan türüdür. Bu kategoride pompa modelleri, iyon, alıcılar ve ayrıca cryopumps. Momentum transferi mullecular pompaları olarak adlandırılan türüdür. Bu tip gaz odasının izin döndürmek yüksek hızlı jetler ya da yüksek hız bıçakları kullanın.

En etkili model pozitif deplasmanlı pompa. Bu düşük vakum ihtiyacı etkili olarak kabul edilir. Yüksek vakum için, momentum transferi pompalar pozitif deplasmanlı pompalar ile birlikte alabilirsiniz. Bu birlikte, yüksek vakum elde edilebilir hemen önce geminin vakum içindir.

Vakum pompaları genellikle, uçuş araçların sürüş, plastik işleme, vakum tüpleri, elektrik lambaları, ve aynı zamanda CRT'ler, elektron mikroskobu, tıbbi prosedürler, yarıiletken işleme, analiz sıvı, gaz, katı ve aynı zamanda biyo malzemeler, vakum gibi birçok süreçte kullanılan kaplama, spektrometre, gaz kaplama, sağım makineleri, çöp kompaktör, vakum mühendislik, ve diğerleri.

Aslında, vakum pompası, gazlar ve aynı zamanda elektrik okuyan kimyager yardımcı olmak için kullanılır. Vakum pompası, hava kaldırmak için konteyner vakum kullanılır. Scientist, gaz odasında hava kesinti olmadan çalışma yapabiliyor. O odasında gaz ve elektrik gücü reaksiyon çalışmada, böylece bilim adamı gaz elektrik ekleyebilirsiniz.

Günümüzde, insanların, belirli ihtiyaçlarını karşılamak için pompalar gelişebilir. İnsanlar, derecesi ve belirli bir zaman pompalanan gazın hacmi ulaşabilirsiniz bir vakum değerlendirir. Vakumlar, iki ya da daha farklı tipleri ile çalışmak da mümkündür.

KAYNAK :
Abana motor
Siemens motor
Baymak
Standart Pompa
Mas-Daf Pompa

No comments:

Post a Comment