Thursday 29 December 2011

Uluslararası havaalanlarından merkeze ulaşım

Uluslararası havaalanlarından merkeze ulaşım

Londra: Heathrow Uluslararası Havaalanı
Taksi: Şehrin 24 km batısında yer alan havaalanında 5 adet terminal bulunuyor. Bütün terminallerin önünde bulunan duraklardan rahatça taksi bulabilirsiniz. Yaklaşık bir saat sürecek yolculuğunuzda taksimetreye göre ücret ödenmektedir. Gece yarısından sonra seyahat edecekseniz metro çalışmadığı için taksi uygun bir seçenek. Metro: En çok tercih edilen ulaşım aracı olan, uygun fiyatlı Londra metrosuyla şehrin önemli noktalanna 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Havaalanında bulunan tüm terminallerden metroya, asansör ve yürüyen merdivenlerle ulaşılıyor. İlk metro sabah saat 05:45'de, gece ise son metro 23:09'da; her 15 dakikada bir şehir merkezine hareket ediyor.
Otobüs: Şehir merkezine farklı otobüs firmalarının araçlanyla gidebilirsiniz. Ulusal otobüs şirketi olan National Express'in ülkenin diğer şehirlerine de servisi bulunmakta. Şehir merkezine gitmek için bilet fiyatı yaklaşık olarak 4.00 GBP olup yolculuk yaklaşık 1 saat sürmekte. Gecenin geç saatlerine kadar otobüs bulabilirsiniz.

Roma: Fiumicino Uluslararası Havaalanı
Taksi: Havaalanı kentin güneybatısında, şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunuyor Havaalanı taksilerinden, şehir merkezine taksi metre açılmıyor; aradaki uzaklık için sabit bir ücret ödemek zorundasınız. Beyaz renkteki Roma taksilerim havaalanında kolaylıkla bulabilirsiniz. Yolculuğunuz 40 - 60 dakika arası sürecek. Metro: Leonardo Express, 30 dakikada bir Roma merkez istasyonuna hareket ediyor ve yol yaklaşık 35 dakika sürüyor. Metropolitan treni ise Roma merkez terminalinde durmuyor; Tiburtna veya Ostiense istasyonunda inmeniz gerekli, buradan Roma metrosunun B hattına geçiş yapabilir ve şehrin önemli noktalarına ulaşabilirsiniz.
Otobüs: Havaalanından hareket eden Ataç ve Cotral otobüsleri ile şehirde istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Ataç şehir içi, Cotral ise daha çok şehirlerarası ulaşım hizmeti sağlamakta.

New York: John F. Kennedy Havaalanı
Taksi: Manhattan'a 24km uzaklıkta bulunan John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı 9 terminale sahip. Terminaller önünde 24 saat boyunca binebileceğiniz taksiler mevcut Şehir merkezine yaklaşık 1 saat içinde ulaşabilirsiniz. Gideceğiniz yere göre fiyatlar değişir. (Manhattan 50 Dolar). Metro: Terminallerden Howard Beach metro istasyonuna ücretsiz çalışan shuttle servisi mevcut. Buradan New York'da istediğiniz yere metroyla kolaylıkla gidebilirsiniz.
Otobüs: Otobüs şirketleri şehrin her yerine hareket ediyor. 1 saatte şehir merkezine ulaşmanız mümkün. New York Airport Service Express Bus 06.15 • 23.10 saatlen arasında her 30 dakikada bir şehir içine ulaşımı sağlıyor.

Eğitim Liderlik eğitimi Kurumsal eğitimler

No comments:

Post a Comment