Friday 9 December 2011

Korsenin Tarihçesi

1500 önce Korseler

Biz onlara bilgi güvenilmez olduğu gibi korseler, 1500 öncesi var olmadığını emin olamaz. Bir sürü kitap Girit kadınlar korse c. kullanılan M.Ö. 2000 korse şeklindeki putlara yaptı. Putlara başlangıçta, idoller ve bel altına alt kenar çizgi burun üst pota üzerindeki kolu aşağıya doğru alt iki yuvarlak tencere. Şekli, idoller ve Girit kadınların şekli değil geleneksel oldu. Putlara ayrıntılı eski Girit putlara büyük loincloths giydi, bize ve daha sonra putlara açık dantel ve peştemâl bir tunik var. Putlara korse şeklindeki figür, ilkel bir Girit tarzı oldu.

15. yüzyıldan itibaren bazı bakireler dar uzun bir dantel kıyafet giydi, ama sadece bir elbise değil, bir korse.

Demir Korse 1500, Kapaklar

Demir korse metal yapılmıştır Viktorya döneminde korse kapsar. Bugün müze koleksiyonlarında yer bulunabilir birkaç vardır.

Bazen bu korseler, on altıncı ve erken on yedinci yüzyıllarda Avrupa'nın her yerinde kadın ve kız çocuklarının günlük aşınma olduğunu iddia etti. Ancak, duruş zaman sağlık ve güzellik standartlarına göre kabul değildi çok az sayıda kadın tarafından kullanılan ortopedik alet olması daha muhtemeldir.

Demir Korse başlangıçta sadece erkekler tarafından giyilen bir tür zırh olduğunu muhtemel görünüyor.

Daha sonra "demir korse" erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılır, ama sadece elbise kez oldu. Sana demir ve elbise her ikisi de ağır ve demir gibi zırh altında yastıklı oldu. O zaman ipek, son derece pahalı ama kalitesiz ve iyi streç vermedi. Bu olsa parlayan metal güzel görünüyordu. Demir korse de suikast olarak kalbinde bir bıçak, kurşun geçirmez bir yelek olarak çalıştı ortak bir risk oldu.

Yastıklı "demir korse" ve zırh bir korse, kadın ve erkeklerin bir yelek (yelek) olarak biliniyordu.

Korse Stays, 1550-1890

Stays eski bir korse tipi vardır. Kalmak, elbise ya da etek üzerine giyilen ve bele kadar bağcıklı, kalça altında uzanan bir daha geleneksel bir korse karşı. Tipik olarak kalır, bazı ülkelerde 1860 veya daha önceki el tarafından yapılmıştır. Zamanla, kalır sonunda sutyen erken bir formu doğru gelişmektedir, daha kısa ve daha kısa oldu.

Kalır bir dizi, bir bel cincher karşı omuz askısı vardır.

Victoria Korseler, 1831 - 1901

Çoğu insan bir korse düşünüyorum "Victoria korse" bir fikrim var, ancak İngiliz Viktoryen dönemde 1837 yılından 1901 kültür ve moda değişiklikleri uzun bir süre oluşur. Bu süre zarfında birçok stilleri korse kullanımı. En her yerde özellik, 1850 ile ilgili 1899 yılına yaygın olarak "yatay bel" oldu. Satış için "Victoria korse" bugün büyük olasılıkla New Look korse.

S-Eğrisi Korse (1900) ve Düz-önlü Korse 1903 - 1912
Düz ön korse (kuğu-fatura korse ve s-eğrisi korse olarak da bilinir), on dokuzuncu yüzyılın başından itibaren giyilen korse kadar 1907 civarında bir tür oldu. Adını ön merkezinde kullanılan, çok sert, düz sokakta müzik türetilmiştir.

48 kadar girift kavisli ve şekilli parçalardan oluşan yüksek kaliteli korse ile, şimdiye kadar yapılmış korse en karmaşık şekli, oldu. Düz ön korse diğer korse daha kullananlar sağlık için daha az zararlıdır; çok sıkı giyildiğinde, ancak, bu korse her zamankinden çok popüler olduğu için korse en rahatsız edici ve zararlı bir tarzı vardı. Düz ön korse tarafından verilen siluet dönemin Gibson Kız tanıdık.

Düz ön korse tıp derecesi ile corsetiere Inez Gaches Sarraute tarafından yaygınlaştırılan edildi. Tarzı muhtemelen gibi düşünen birkaç corsetieres ve tıp uzmanları sonucudur. Bu, daha az sağlık sorunları oluşturmak ve korse önceki türlerine göre daraltıcı az olması amaçlanmıştır. Kum saati korse büstü "bastırılmış" ve uzunluğu genellikle içe doğru kavisli kaşık sokakta müzik, onun 1900 çalışma Le Korse Gaches-Sarraute iddia "organlar aşağı zorladı:" Etüt Physiologique ve pratika (Korse: Fizyolojik ve Pratik Çalışma).

Desteklenen yerine sıkıntılı, çok sert, düz bir sokakta müzik ve esnek olmayan etten kemik ayırma ile karın göğüsleri altında başlayan büstü kurtardı: Gaches-Sarraute bu korse önerdi.

Moda kadın 'monobosom' etkisi yaratmak amacıyla büstü destekçileri, sonunda sutyen neden olan tasarım giyen başlamış olmasına karşın, ilk elemanı, sorunlu değildi.

İkinci bir özellik olsa da, daha fazla sorun yaratmıştır. Düz ön korse giyilir, bağcıklı orta sıkı, çok az basınç karın üzerine yerleştirilir ve bazı sıkıştırma etten kemik ayırma daha hafif bel, iki transfer oldu. Ancak, korse ön kısmında aşırı sertliği, kum saati korse ile daha bel boyutuna daha fazla azalma elde etmek mümkün oldu. Tightlaced, düz ön korse alt karın üzerinde büyük bir baskı koydu. Bu S-eğrisi siluet neden takan kalça geri itme, onu alt sırt derin bir eğri vererek, göğsüne ileri itme. Çoğu durumda, düz bir ön korse tightlacing solunum zorlukları, ve diz sorunları (hiperekstansiyon yoluyla), alt sırt ağrısı neden oldu.

Boru-Shape korseler, 1912 - 1928?

Boru şeklinde, bazen korse 1908 - 1920 moda bir tür verilen bir ad oldu. S-shape korse abartılı eğrileri bir tepki olarak ince, düz bir siluet kazandırdı.

Bazen diğer korseler, özellikle kum saati korse bulunan boru kök bel, boru şekli korse ile karıştırılmamalıdır.

Modern Tarih

Korse, Avrupa ve Amerika, kemer ve elastik sutyen yerine 1920'lerde moda düştü, ama kostüm bir makale olarak kurtuldu. Başlangıçta bir öğe iç çamaşırı, korse, fetiş, BDSM, giyim popüler bir öğe haline geldi ve altkültürlerin goth.

1940'ların sonlarında ve 1950'lerin başlarında korse bel cincher formu, kısa bir canlanma vardı. Bu, Christian Dior 'New Look' dikte kum saati figürü vermek için kullanılır. Ancak, bel cincher haute couture sınırlı ve çoğu kadın kemeri kullanmaya devam etti. Bu canlanma daha az dramatik şeklinde bir siluet New Look yol verdi, kısa oldu.

1980'li yılların sonlarından bu yana, korse, genellikle haute couture kökenli ve bazen ana moda yavaş yavaş tüm periyodik uyanışı yaşadı. Bu uyanışı ziyade iç çamaşırı giyim bir öğe olarak korse odaklanır. Bu uyanışı güçlü Sonbahar 2001 moda koleksiyonlarında görülebilir ve film Moulin Rouge! Birçok korse özellikli kostümleri için serbest bırakılması ile çakıştı. Hatta son zamanlarda Kylie Minogue, onun 2005 tur için bir giyerek korse onece tekrar gündeme halkların çıkarı vardır.

Bu son uyanışı sırasında korse olarak satılan giysilerin büyük çoğunluğu gerçekten tüm korse olarak sayılabilir olamaz. Genellikle bağlama ve etten kemik ayırma ve genellikle tarihsel bir korse tarzı taklit özelliği olsa da, takan kişinin vücut şekli üzerinde çok az etkisi var. Bu Vollers korse biz stok söz konusu değildir.

KAYNAK :
korse
bel korsesi
korseler

No comments:

Post a Comment