Tuesday 22 November 2011

Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?

Bu iki ana yolu Türk kahvesi hazırlamak:

Bir tencereye (klasik yolu) kullanarak
Otomatik bir makine (makine yolu) kullanarak

Klasik Yolu

Sadece 3 kolay adımda gerçekleşir:

1) Kahve Öğütme
İhtiyacınız olan ilk şey, kahve:) Geleneksel olarak Türk kahvesi, taşlama fasulye hazırlamaya başlamalıdır. Türk kahve Arabica çekirdeklerinden elde edilir. Karanlık kızartma tercih edilir ama orta kızartma kahve bile güçlü bir aroma ve lezzet verecektir. Türk kahvesinin en güzel kahve olabilir. Bir harç (orijinal) yöntemini veya bir değirmen (bugünkü yöntem) ile kahve öğütmek. Sonuçta, kahve çok toz olacak. Unutmayın, Türk kahvesi, en iyi kahve, kahve yapımında herhangi bir stil kullanılan, öğütmek. Hızlı bir başlangıç ​​için, zemin ve kavrulmuş yer pre-(kullanıma hazır) kahve, satın alarak bu adımı atlayabilirsiniz. Türkiye'de bile, insanların çoğu zaman tasarrufu nedenlerden dolayı önceden öğütülmüş kahve kullanın.

"Türk Kahvesi" olarak adlandırılan özel kahve satın almak her zaman daha iyidir. Örneğin, Kurukahveci Mehmet Efendi iyi bir kahve markası. Ancak, bu tür kahve bulamazsam, o zaman, Starbucks Kahvaltı Blend gibi bir şey deneyebilirsiniz.

2) malzemelerle birlikte koymak
Fincan (Türk kahve fincanı), bir ölçü kabı olarak kullanabilirsiniz. Başına bir bardak kahve için Cezve soğuk içme suyu bir fincan (pot) dökün. Iki çay kaşığı kahve (5 gr) ve Her fincan için iki çay kaşığı şeker (istenirse) ekleyin.

3) Isıtma
Çay kaşığı ile Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Yavaş olarak tencerede ısıtın. Dikkatinizi gevşek, kolayca taşması, çok dikkatli olabilir! Mayalama işlemi sırasında göz atacak olursak, o zaman :-) göz açıp kapayıncaya kadar taşma Ama korkmayın, bir kez buna alışması sizin kontrolünüz altında incelir almak gerçekten çok kolay.

Kahve neredeyse kaynar (ikinci bir zaman içinde yaklaşık), köpük elde etmek için bazı kahve kahve fincanı içine dökün. Birden fazla kupa için hazırlanırken, o bardak arasında eşit olarak dökün. Kalan kahveyi bir bardak eklemeden önce uzun süre demlemek için izin verin. Bu kaynatın-pour bazı ve neredeyse yöntem kaliteli köpük olması için kritik tekrar kaynatın. Bu işlem 2 veya 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Sabrınız bağlıdır: başparmak) Kural 3 katıdır.

Fark olarak, herhangi bir zamanda Türk tarzı bir süzme işlemi değildir. Yani, önce bir süre (30 saniye ile bir dakika arasında) için kahve telvesi fincanın dibinde yerleşmek izin kahve içme beklemek daha iyidir. Kahve telvesi lavabonun altına tüketilen olmamalıdır. Ayrıca, göreceğimiz gibi çoğunluğu gerekçesiyle Cezve bırakılır.

Makine Yolu

Gerçekten de makine tarafından hazırlanan kahve gerçekten iyi tadı, o kadar hızlı ve pratik. Türk beyaz eşya üreticisi, Arçelik, Türk kahvesi makinesi tasarladı. Yapmanız gereken tek şey, kahve, su ve şeker (istenirse), makine özel pota koymak ve sonra makine sadece düğmesine basın. Lezzetli bir kahve, bir dakika içinde hazır olacaktır.

Şimdi size kahvenin tadını çıkarabilirsiniz ... :)
Afiyet Olsun! (Bon Appetite!)

Kaynak :
ortadağ arçelik servisim
bostancı arçelik servisi
pendik arçelik servisi
ataşehir arçelik servisi

No comments:

Post a Comment