Thursday 3 November 2011

Makine Almadan Once

Erken camasir makineleri, bugun elimizde ne gibi bir sey. Fircalayin kurulu, 1797 yilinda icat edilmis ve bir camasir makinesi daha buyuk ve daha iyi gelistirmek icin bir yaris basladi. James King bir davul, bir camasir makinesi, kendi turunde ilk 1851 yilinda bir cigir acti. Hala motorlu el olmasina ragmen, Kral modeli modern camasir makinesi benzer. Doner makine Hamilton Smith tarafindan 1858 yilinda patenti alinmistir. Doner camasir makinesi Alva J. Fisher tarafindan icat edildi Thor camasir makinesi yol verdi. Bu galvanizli kuvet ve hatta elektrikli bir motor olan bir davul tipi camasir makinesi oldu. Chicago, Illinois Hurley Machine Company tarafindan 1908 yilinda kamuoyuna tanitildi. Patent 1910 yilinda yayimlanmistir.

Maytag, Whirlpool ve Schulthess

F.L. Maytag Maytag Corporation olarak 1893 yilinda, Newton, Iowa tarim aletleri uretimi basladi. Onun is, o 1907 yilinda tanitilan ahsap bir kuvet camasir makinesi sunarak onun kis urun hatti artirmak icin karar verdim kisin kalmistir. Sonunda, onun camasir makinesi is yaptigi ana is haline geldi ve kisa bir sure sonra, tam bir zaman duzeyine aldi.

Upton Makine Sirketi, 1911 yilinda basladi ve en sonunda Whirlpool Corporation oldu. Upton St Joseph, Michigan ve elektrik motoru tahrikli uretilen merdane pullar kuruldu.

Schulthess Grubu 1909 yilinda, ilk camasir makineleri uretmeye basladi. Aslinda, bir delikli kart kontrolu 1949 yilinda icat edilmis bir camasir makinesi icin yedekleme Schulthess Grubu oldu. Avrupa'nin ilk otomatik camasir makinesi uretimi 1951 yilinda basladi ve 1978 yilinda ilk mikrocip kontrollu otomatik camasir makineleri icin uretim basladi.

Yikama Kuvet Camasir Makinesi

Camasir yikama kez gercek bir angarya idi. Kadinlar terleme ve ikinma, yikama gemide su ve temizlendi giyim isitilir. Bu cok zor bir emek oldu. Endustriyel yas tuttu ve cesitli buluslar hayati daha kolay ve daha az bir mucadele yapmaya basladi Ancak, camasir makinesi de gelismeye basladi. Ilk otomobil gelistirmis oldugu zaman hakkinda, camasir makineleri otomatik ediliyordu. Bu artik gun camasir uzerinde uzakta kole ihtiyac vardi, cunku kadinlar gun yapilan bicimini degistirmek.

Zaman gectikce ve patent ofisi kazik kadar patent ile, dunya, camasir makineleri ve bunlarin ilerleme icin bazi onemli kriterler cesitli gordugumuz gibi:

* 1691 - Ilk Ingilizce patent yikama ve sikma makinesi icin verilen

* 1797 - Ilk olarak Amerika Birlesik Devletleri patent (yangin, boylece tum aciklamalar ve bilgi yok, patent ofisi yok) camasir Nathaniel Briggs verilen

* 1908 - Ilk elektrikli camasir makinesi kitle uretilmektedir

* 1928 - Amerika Birlesik Devletleri, camasir makineleri icin satis 913.000 birimleri isabet artti

* 1934 - Fort Worth, Teksas acilan ilk laundromat

* 1937 - Bendix tarafindan tanitilan ilk otomatik camasir makinesi

* 1947 - General Electric tarafindan tanitilan ilk ustten yuklemeli camasir makinesi

Camasir makineleri gunumuzde temelde her seyi kendisi yapmak gibi bir derece gelismis var. Operator yapmak yikama giysiler koymak, sicaklik ve yikama ayarlari secin ve kendi is hakkinda gitmek. Su ekonomisi zor lekeleri giderilmesi icin hemen hemen her ihtiyaci icin bir camasir makinesi bulunmaktadir. Yikayicilar ustten yuklemeli ve on yukleme mevcuttur; daire buyuklugu, duzenli kapasite veya genis kapasite ve hatta sanayi kapasite. Neredeyse her ihtiyac, arzu ve uzay uyan bir camasir makinesi var.elismeye basladi. Ilk otomobil gelistirmis oldugu zaman hakkinda, camasir makineleri otomatik
siemens servisi
beko servisi
aeg servisi
Frigidaire Servisi
White Westinghouse Servisi
General Electric Servisi
altus servisi
regal servisi
uskudar indesit servisi
umraniye indesit servisi
goztepe indesit servisi
uskudar siemens servisi
goztepe siemens servisi
umraniye siemens servisi
Çekmeköy siemens servisi
Kartal siemens servisi
acıbadem siemens servisi
erenköy siemens servisi

No comments:

Post a Comment